Τσακίρης: Δεν υπάρχουν τουριστικές προοπτικές για την Αθήνα

«Μαύρη τρύπα» αποτελεί η Αθήνα για τον ελληνικό τουρισμό όπως επισήμανε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακίρης για την υπόλοιπη Ελλάδα οι προοπτικές είναι σαφώς πιο αισιόδοξες. «Οι προοπτικές είναι σαφώς καλύτερες, και η χρονιά θα κλείσει ευχάριστα για όλους μας όσον αφορά τα έσοδα» δήλωσε.

«Τουριστικά η Ελλάδα παρουσιάζει μία ανάταση πλην της Αθήνας. Δεν υπάρχει καμία προοπτική, τουριστικά τουλάχιστον, για την Αθήνα» υπογράμμισε, ενώ διευκρίνισε ότι η τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική κίνηση. 

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ σημείωσε ότι κανείς πολιτικός ή φορέας δεν δεσμεύεται ότι θα παρέμβει για την Αθήνα. «Στις 15 Μαρτίου περιμέναμε να ακούσουμε όλοι τα μέτρα για την Αθήνας στη συνέχεια του υπουργικού συμβουλίου της 24ης Αυγούστου. Αυτό βολοδέρνει» ανέφερε.

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να στέλνουμε στο εξωτερικό εικόνες που θα δημιουργούν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας.

«Ο τουρισμός στηρίζει την απασχόληση και προσφέρει εισόδημα στη χώρα. Αν διαταράσσεται το ‘ευ λειτουργείν’ βρισκόμαστε ξανά στο σημείο εκκίνησης» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr