Κλείσιμο

Μπακογιάννη: Όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βουλή -Θα αποδοθούν ευθύνες

«Βαθύτατα  συντετριμμένη» δήλωσε η κα Ντόρα Μπακογιάννη στον λογαριασμό της στο Facebook, όπου τοποθετήθηκε για το τροχαίο του υπηρεσιακού οχήματος της ασφάλειάς της με μοτοσικλετιστή. 

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.», είπε.

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής. 

Η ανακοίνωση:

 "Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

 Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού." 

 

Πηγή: skai.gr