Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί - Στρατολογήθηκαν από μέλος των «Φρουρών της Επανάστασης»

Οι δύο Πακιστανοί απολογήθηκαν στον ανακριτή - Ο ένας Πακιστανός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Ζακύνθου και ο δεύτερος στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Οι δύο άνδρες ετοίμαζαν μαζική επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή σε εστιατόριο στου Ψυρρή , στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ο ένας Πακιστανός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Ζακύνθου και ο δεύτερος στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Ο πρώτος φέρεται να είναι εκείνος που είχε αναλάβει την οργάνωση της επίθεσης και τη στρατολόγηση άλλων ατόμων, στην ομάδα που θα επιχειρούσε στην εβραϊκή συναγωγή και σε άλλους στόχους.

Σύμφωνα με τον διορισθέντα από τον δικαστικό λειτουργό δικηγόρο, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αποδέχεται ότι είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, πλην όμως όπως φέρεται να ισχυρίζεται, λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής, καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από άγνωστο μέλος κλάδου των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία σε βάρος αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα)και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Οι διάλογοι που αποκάλυψαν το σχέδιο της επίθεσης

Οι διάλογοι των δύο με τον Ιρανό «εγκέφαλο»: 

27χρονος συλληφθέντας: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια.
30χρονος-Αρχηγός: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.
27χρονος συλληφθέντας: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με "βγάλουν" και πως θα τα μεταφέρω;

«Είχαν κάποιες επαφές και με ομοεθνείς τους και με κάποιους ποινικούς καθώς προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σε τηλεοπτικές της δηλώσεις.

Ο 29χρονος και ο 27χρονος είχαν συγκεκριμένες εντολές από τον καθοδηγητή τους από το Ιραν που έταζε χρήματα προκειμένου να στρατολογήσουν και άλλους:

27χρονος: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 - 50 άτομα.
30χρονος-Αρχηγός: Γι' αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 15.000 ευρώ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;
27χρονο: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία  και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Πηγή: skai.gr