Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε το σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη, με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο

Η δομή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 ζώα συντροφιάς

Στην περιοχή της Τρίπολης, όπου κυρίως στα χωριά του δήμου της, τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες κυριολεκτικά λιμοκτονούν, ο δήμος της πόλης ολοκλήρωσε ένα από τα πιο σύγχρονα καταφύγια, οργανώνοντας μάλιστα και κτηνιατρείο, όπου μπορούν αδέσποτα ζωάκια να περιθάλπονται ακόμα και να χειρουργούνται.

Η δομή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 ζώα συντροφιάς ενώ διαθέτει, γραφεία, αλλά και όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία (κτηνιατρικός έλεγχος, υγιής στείρωση, περίθαλψη, σήμανση ζώων, υιοθεσία κλπ.).

tripoli

Περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων, με περιέκτες νερού και φαγητού και επιπρόσθετα πλαστικά σπιτάκια για επιπλέον προστασία. Επίσης κλειστό κτίριο που στεγάζει τον χώρο υποδοχής επισκεπτών του καταφυγίου, το γραφείο προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους , ενώ εκεί οργανώθηκε το ιατρείο και το νοσηλευτήριο ζώων.

Στο ιατρείο θα μπορούν να διενεργηθούν κτηνιατρικές πράξεις και χειρουργεία, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (εξοπλισμό αναλώσιμα εργαλεία - χειρουργικό τραπέζι και φως ,κλίβανος ξηράς αποστείρωσης ,υπέρηχος σετ εργαλείων στείρωσης κλπ)..

tripolh

Στο καταφύγιο της δήμου Τρίπολης, όπου έγινε και αγιασμός παρουσία της δημοτικής αρχής και αυτοδιοικητικών παραγόντων, προσκλήθηκαν και οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης για να δουν από κοντά την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε με την λειτουργία και του κτηνιατρείου.

Το έργο ξεκίνησε με την υποβολή της πρότασης του Δήμου στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι το 2020, υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις το 2021 και 2023, με αποτέλεσμα, επιτέλους, ο δήμος να διαθέτει, ένα σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης δήλωσε: « Η οργάνωση ενός τέτοιου χώρου αποτελεί πρόκληση για κάθε Δήμο και είναι ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη. Γι' αυτό και σε συνεργασία με με τοπικά φιλοζωικά σωματεία, αλλά και Πανελλαδικής εμβέλειας (save a Greek stray, zero stray academy) οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, περισσότερες στειρώσεις, υιοθεσίες , στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων».

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν στα 300.000 ευρώ.Να σημειωθεί, ότι οι πρώτες ενέργειες για να αποκτήσει ο δήμος Τρίπολης, αυτή τη δομή, ξεκίνησαν επί αειμνήστου δημάρχου Δημήτρη Παυλή.
 

Πηγή: skai.gr