Τριήμερο Πρωτομαγιάς: Πάνω από 93% οι προκρατήσεις – Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί (πίνακες)

Του Μάκη Συνοδινού

Επέστρεψαν για... να ξαναφύγουν. Ο λόγος για τους εκδρομείς του Πάσχα που δύο χρόνια μετά τους αυστηρούς περιορισμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, φέτος είπαν να εκμεταλλευτούν κάθε αργία και τριήμερο και να το ρίξουν έξω.

Σύμφωνα με ανθρώπους του τουρισμού το τριήμερο του Πάσχα από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα «στέφθηκε» με απόλυτη επιτυχία για τον τουριστικό κλάδο, καθώς οι πληρότητες που καταγράφηκαν «χτύπησαν» κόκκινο με την Ύδρα, Σπέτσες και Τήνο να καταγράφουν πληρότητες από 86% έως 93%. Υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν και σε Άνδρο, Χίο, Σύρο, Πάτμο που κυμάνθηκαν μεταξύ 87% και 93%.

«Ενώ θεωρούσαμε ότι λόγω της μεγάλης εξόδου που καταγράφηκε τις ημέρες του Πάσχα, το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς επειδή είναι κοντινό θα κατέγραφε μειωμένη κινητικότητα, τα δεδομένα που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες για το νέο τριήμερο, μας διαψεύδουν ολοσχερώς» υποστηρίζει μιλώντας στο skai.gr ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου E-real estates Θέμης Μπάκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα μιας και εφέτος η Πρωτομαγιά μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργήθηκε ένα ακόμη τριήμερο από Παρασκευή 29/4 έως και Δευτέρα 2/5 και αυτή την στιγμή οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%.

Στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) οι προκρατήσεις κυμαίνονται από 79% έως 91%. 

Εκτίμηση των ειδικών είναι πως όσο πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείται λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης.