Στις αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την στήριξη των πυρόπληκτω, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι αιτήσεις μέχρι χθες βράδυ (25/08) ξεπερνούσαν τις 2.700 ενώ λαμβάνουμε περίπου 500 την ημέρα», ανέφερε ο υφυπουργός.

Όπως είπε η 3η δόση στους πυρόπληκτους θα κατατεθεί κανονικά την Παρασκευή 26/08 και μάλιστα το αυριανό ποσό των αποζημιώσεων αναμένεται πολύ μεγάλο.

Αποκάλυψε δε, πως το συνολικό ποσό στήριξης των πυρόπληκτων αναμένεται να φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευη 20/08 πραγματοποιήθηκε η χορήγηση την 1ης δόσης με 528 δικαιούχους να λαμβάνουν 2,3 εκατομμύρια, ενώ την Τρίτη 24/08  μοιράστηκαν 6,7 εκατομμύρια σε 1.214 δικαιούχους

Σχετικά με την πλατφόρμα e-dorees.gov.gr σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο ρεύμα ως προς αυτήν μαζί με τις χορηγήσεις των  ιδιωτών. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για διαβρωτικά και αντηπλυμμηρικά έργα σε οικισμούς σε δασικές-καμμένες περιοχές και καθαρισμούς σε ποτάμια.

«Υπάρχει μεγάλη κλίμακα έργων σε κάθε περιοχή και είναι στη διάθεση των ιδιωτών που θέλουν να συνεισφέρουν και αυτοί που υπάρχουν είναι ήδη πολλοί», τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις