Κλείσιμο

Τραγουδούν, τραπάρουν και γελάνε σε «περιπολικά» - Έρευνα για τα βίντεο στα social

Σε βίντεο που ανέβηκε στο TikTok εμφανίζονται δύο άνδρες με στολές αστυνομικού, να οδηγούν περιπολικό με σειρήνα αναμμένη και να παραβιάζουν κόκκινο φανάρι

Του Μάκη Συνοδινού

Πονοκέφαλο αλλά και προβληματισμό προκαλούν στην ΕΛΑΣ τα βίντεο χρηστών κοινωνικών δικτύων -κυρίως του TikTok- που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμφανίζονται χρήστες να τραγουδούν και να γελάνε μέσα σε περιπολικά της αστυνομίας όπως δηλώνουν, ή άλλους να ανοίγουν την πόρτα να μπαίνουν μέσα στα αστυνομικά οχήματα κύριοι για να… τραπάρουν.

 Βίντεο στο TikTok

Για το τελευταίο βίντεο μάλιστα που ανέβηκε στο TikTok διεταχθη έρευνα από το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας καθώς απεικονίζει 2 άντρες ντυμένους αστυνομικούς (ο ένας που κάθεται στη θέση του συνοδηγού φέρει διακριτικά αξιωματικού), να έχουν τη σειρήνα του περιπολικού αναμμένη και να τρέχουν περνώντας μάλιστα και κόκκινο φανάρι.

Στα πίσω καθίσματα δεν υπάρχει εικόνα ωστόσο ακούγονται τουλάχιστον δυο γυναικείες φωνές. Εντύπωση προκαλούν και τα φωτάκια που υπάρχουν στα πεντάλ του οδηγού  κάνοντας τους αστυνομικούς να αναρωτιόνται αν είναι γνήσιο το περιπολικό.

Βίντεο στο TikTok

 
Είναι όντως περιπολικό της αστυνομίας; Οι άντρες με τις αστυνομικες στολές που κάνουν «πάρτι» μέσα στο όχημα είναι αστυνομικοί και αν ναι με τι δικαίωμα μετέτρεψαν περιπολικό σε κινητή ντίσκο; Ποιες είναι οι γυναίκες που επιβαίνουν; 

Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει επίσημα η ελληνική αστυνομία μέσω της έρευνας που έχει διαταχθεί.

Πηγή: skai.gr