Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η μαραθωνοδρόμος ποδηλάτισσα που παρέσυρε το φορτηγό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η μαραθωνοδρόμος ποδηλάτισσα που παρέσυρε το φορτηγό

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη καθώς ποδηλάτισσα βρήκε τραγικό θάνατο όταν την παρέσυρε φορτηγό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της. 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, διερευνώνται. 

«Άνοιγα το μαγαζί εγώ και μόλις άκουσα φωνές και τέτοια τρέξαμε όλοι εκεί να δούμε και είδαμε αυτό το πράγμα. Από τα δάχτυλα έτσι που φαινόταν, ήταν νεαρή κοπέλα, φορούσε κράνος», ανέφερε ένας πολίτης περιγράφοντας το περιστατικό. 

Κάτω από τις τεράστιες ρόδες του φορτηγού, βρίσκεται διαλυμένο το ποδήλατό της. Λίγο πιο πίσω, η σέλα, η τσάντα και το κράνος της. 

«Μάλλον δεν την είδε το φορτηγό, από ότι τον άκουσα να λέει δεν έχει καλούς καθρέφτες», εκτίμησε μια πολίτης

«Ήμασταν έξω και ακούσαμε ένα μπαμ, αυτό. Και η κοπέλα ήταν κάτω από το φορτηγό», ανέφερε άλλος μάρτυρας.

Η άτυχη γυναίκα είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθώνιους,  ενώ είχε μεταπτυχιακές σπουδές στον οικονομικό τομέα. 

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της μαραθωνοδρόμου εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, εκφράζοντας την θλίψη του.

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.
Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία, διερευνώνται. 

Πηγή: skai.gr