Τραγωδία στα Τέμπη: 52 οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί - Έχουν ενημερωθεί 14 οικογένειες

Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των θυμάτων - Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος - Προσωπικά αντικείμενα των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών

Πενήντα δύο (52) είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β' Κωνσταντία Δημογλίδου

«Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA συνεχίζεται εντατικά από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η συνολική ταυτοποίηση κάθε σορού, μέσω της εξέτασης όλων των δειγμάτων που έχουν ληφθεί, και στη συνέχεια να αποδοθεί στους συγγενείς, καθώς κάποιες σοροί βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Επίσης σημείωσε πως στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα επιβατών, τα οποία περισυλλέχθησαν τις προηγούμενες ημέρες με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον τόπο του δυστυχήματος. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24950 – 93510  και  14.

Πηγή: skai.gr