Η Έλλη Κασόλη στο BBC: Η ανταπόκριση του ΣΚΑΪ για την τραγωδία στα Τέμπη

H απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στο σημείο της τραγωδίας μετέδωσε στο BBC την αδιάκοπη μάχη των διασωστών για εντοπισμό εγκλωβισμένων στα Τέμπη αλλά και τις πληροφορίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Την αδιάκοπη μάχη των διασωστών για εντοπισμό εγκλωβισμένων στα Τέμπη αλλά και τις πληροφορίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία μετέδωσε μιλώντας στο BBC η απεσταλμένη του ΣΚΑΙ στο σημείο Έλλη Κασόλη.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Σαμάνθα Σίμονς, δημοσιογράφος BBC 
Αυτό είναι το δελτίο του BBC. Είμαι η Σαμάνθα Σίμονς. Αυτές είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις. 

Σαμάνθα Σίμονς, δημοσιογράφος BBC 
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 έχουν τραυματιστεί κατόπιν σύγκρουσης δύο τρένων στην Ελλάδα 

Σαμάνθα Σίμονς, δημοσιογράφος BBC  
Ας πάμε στο σημείο τώρα για να μιλήσουμε με τη δημοσιογράφο η οποία βρίσκεται εκεί, την Έλλη Κασόλη. Καλώς όρισες. Ευχαριστούμε πολύ που βρίσκεσαι μαζί μας και βλέπουμε σε απευθείας μετάδοση ότι βρίσκεσαι μπροστά από τα συντρίμμια αυτής της σύγκρουσης. Ποιες είναι οι νεότερες πληροφορίες που δίνουν, τώρα, οι ομάδες διάσωσης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν; 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Γεια σας. Βρισκόμαστε στη Λάρισα κοντά στην περιοχή των Τεμπών. Μπορείτε να δείτε πίσω μου τις ομάδες διάσωσης. Αυτή τη στιγμή μιλούν για 38 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους αλλά επισήμως επιβεβαιώνουν 36 θύματα. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων, 20 - 25 ατόμων, οι οποίοι είναι αγνοούμενοι. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είτε δεν έχουν βρεθεί ακόμη είτε για ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως επέστρεψαν στις οικίες τους μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Μπορείτε να δείτε τον γερανό. Θα προσπαθήσω να ανοίξω τη ζωντανή εικόνα αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να δείτε τον γερανό, μπορείτε να δείτε τα βαγόνια καμένα ολοσχερώς. (Οι ομάδες διάσωσης) ελπίζουν να καταφέρουν να βρουν, ίσως, κάποιον ο οποίος παραμένει ζωντανός εδώ. Πράγματι μπορούμε να πούμε πως οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά προσπαθούν ακόμη. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Μπορείτε να δείτε το πρώτο βαγόνι να είναι αναποδογυρισμένο...

Η Έλλη Κασόλη περιγράφει λεπτό προς λεπτό στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC όλες τις εξελίξεις από την εθνική τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ζωντανό αλλά μέχρι αυτή την ώρα το μόνο που έχουν βρει είναι ανθρώπινα μέλη τα οποία τοποθετούν σε τσάντες. Πρόκειται για σοκαριστικές εικόνες αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπους που είχαν εισιτήρια για το πρώτο βαγόνι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: Πώς δύο διαφορετικά τρένα τα οποία κατευθύνονταν σε αντίθετες κατευθύνσεις βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή. Αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα στο οποίο κάποιος θα πρέπει να προσφέρει απάντηση. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Βλέπετε στις εικόνες μας τα ασθενοφόρα, τις σκηνές που ο στρατός έχει στήσει εδώ ακριβώς, μπροστά μας, είτε για την παραμονή του στο σημείο είτε και για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Μπορούμε να πούμε ότι ενώπιον των Αρχών βρίσκεται ένας άνδρας και συνομιλεί μαζί τους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει συλληφθεί ακόμη αλλά ότι παραμένει ενώπιον των Αρχών και συνομιλεί μαζί τους. Πρόκειται για κάποιον όμως ο οποίος ήταν υπεύθυνος. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Και η κατάσταση παραμένει πραγματικά δύσκολη στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή. Τα περισσότερα από τα θύματα, είπαν οι γιατροί, ότι τα περισσότερα θύματα ήταν άνθρωποι πολύ νέοι σε ηλικία. Εάν κάποιος βρισκόταν ακριβώς εδώ θα έβλεπε, ενδεχομένως, τις οικογένειες τους,  γονείς και αδέρφια που προσπαθούν με αγωνία να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά τους. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Πριν από λίγα λεπτά άρχισαν να ζητούν από τις οικογένειες να αναγνωρίσουν τις σορούς. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Και είναι αρκετά σοκαριστικό καθώς οι περισσότερες είναι απανθρακωμένες οπότε θα είναι μία δύσκολη κατάσταση. 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
Να σας δείξω ακόμη μία εικόνα αυτή στιγμή γιατί η αστυνομία βρίσκεται εδώ. Η αστυνομία βρίσκεται μπροστά μας και τους ακούμε να φωνάζουν σε κάποιον. Ίσως βρήκαν κάποιον, ίσως όχι. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αυτή τη στιγμή. Περίμενουμε επίσης να φτάσει στο σημείο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπου μισή ώρα από τώρα. 

Σαμάνθα Σίμονς, δημοσιογράφος BBC  
Ναι, Έλλη πραγματικά πρόκειται για μία αποκαρδιωτική σκηνή σε εξέλιξη εκεί την οποία περιγράφεις και τέλεια για εμάς και σε ευχαριστούμε γι' αυτό. Μπορούμε να δούμε τους γερανούς οι οποίοι έχουν πλέον τοποθετηθεί και καταλαβαίνουμε ότι τουλάχιστον ένα ή περισσότερα βαγόνια έχουν συνθλιβεί σε αυτή τη σύγκρουση και επίσης τυλίχθηκαν στις φλόγες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα επομένως πρόκειται για μία φρικτή σκηνή εκεί περά. Και εκτιμάται ότι 350 ήταν οι επιβάτες και πολλοί από αυτούς όπως μας είπες ήταν φοιτητές οι οποίοι επέστρεφαν σπίτι τους για μία σύντομη διακοπή 

Έλλη Κασόλη Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 
350 επιβάτες. Αυτό γνωρίζουμε. Να σας είμαι απολύτως ειλικρινής νομίζω ότι 66 άνθρωποι είναι οι τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περιμένουμε να μάθουμε τα νεότερα για την υγεία των υπολοίπων. Με κάποιους μιλήσαμε ήδη από χθες το βράδυ. Ήταν σοκαρισμένοι. Ήταν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι επέστρεφαν σπίτι καθώς, ήταν σε εξέλιξη εορτασμοί για το καρναβάλι δύο ημέρες πριν οπότε βρισκόντουσαν ακόμη και εδώ στη Λάρισα, στον Τύρναβο και γιόρταζαν και πλέον επέστρεφαν πίσω στις οικογένειές τους. Είναι αποκαρδιωτικό, είναι σοκαριστικό. Τώρα περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις για την τραγωδία αυτή σε μισή ώρα

Σαμάνθα Σίμονς, δημοσιογράφος BBC 
Έλλη Κασόλη σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση από το σημείο αυτής της αποκαρδιωτικής σύγκρουσης χθες το βράδυ. Σε ευχαριστούμε. 

Πηγή: skai.gr