Τούρκος Πρέσβης για Έβρο: Τεχνικό θέμα όχι συνοριακό

Για τεχνικής φύσεως και όχι συνοριακή διαφορά στον Έβρο, έκανε λόγο ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

Ο κ. Οζουγκεργκίν χαρακτήρισε μάλιστα απολύτως φυσιολογικό γείτονες με κοινά χερσαία σύνορα να έχουν τέτοιου είδους διαφωνίες.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους μας αφότου προέκυψε η υπόθεση.  Από την αρχή, συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται για μια συνοριακή διαφωνία, αλλά για ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για γείτονες που έχουν κοινά χερσαία σύνορα. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα, ας μην το μετατρέψουμε σε ένα ζήτημα», τόνισε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Κυβέρνηση: Καμιά καταπάτηση ελληνικών εδαφών

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωσαν και σήμερα σε όλους τους τόνους, ότι ουδέποτε υπήρξε καταπάτηση ελληνικών εδαφών στον Έβρο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν υπήρξε καμιά ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος και πως πρέπει να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές «και να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας».

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης, ότι οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως δημοσιότητας «και δυστυχώς αναπαρήχθησαν και από ελληνικά μέσα», δεν έχουν καμιά σχέση με την παρουσία ξένης δύναμης -εν προκειμένω Τουρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος και πως έχουν τραβηχτεί σε τουρκικό έδαφος. Για τις εικόνες με συρματοπλέγματα και εργασίες που σχετίζονται με την ανέγερση του φράχτη, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι από άλλες περιοχές και όχι από τη επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου.

Σχετικά με το φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει γρήγορα και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον ορισμό αναδόχου για το έργο.

Πηγή: skai.gr