Κλείσιμο

Τουρισμός - Τα στοιχεία Χαρδαλιά: Πρώτο δείγμα θετικό για τις πτήσεις στη χώρα μας

«Πρώτο δείγμα θετικό» όσον αφορά τις πτήσεις στη χώρα μας όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και  Νίκου Χαρδαλιά.
 
«Το τελευταίο 10ήμερο (8 Μαΐου – 18 Μαΐου) έφτασαν στην Αθήνα 45 πτήσεις με 3.332 επιβάτες με μόνο 10 θετικά δείγματα. Χθες (Δευτέρα) μετά από δύο μήνες προσγειώθηκε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa στη χώρα μας με 196 επιβάτες, στην πλειονότητά τους από υπερατλαντικές τράνζιτ πτήσεις, και τα 196 δείγματα ήταν αρνητικά» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

«Το δεύτερο κύμα στρατηγικής προχωρά ομαλά και σταθερά, οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. Οι εξαιρέσεις σε πολύ περιορισμένους χώρους και περιπτώσεις δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα» επισήμανε ο υφυπουργός.

«Το μέτρο της 14μερης καραντίνας για τους ερχόμενους στη χώρα μας έχει παραταθεί, και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου. Πάνω από 46.000 άτομα τεθήκαν σε καραντίνα από την εφαρμογή των μέτρων, ενώ 3.389 πολίτες παραμένουν σε καραντίνα σήμερα. Διεξάγονται έλεγχοι στους πολίτες κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, οι οποίοι παραμένουν σε ξενοδοχείο για μία μέρα, και εάν βγουν αρνητικοί παραμένουν σε καραντίνα στον τόπο κατοικίας που έχουν δηλώσει. Εάν βγουν θετικοί, παραμένουν στο ξενοδοχείο για 14 μέρες συνολικά» εξήγησε. 

Για τα δημοτικά ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα παρθούν τη Δευτέρα με αρχική σκέψη για άνοιγμά τους να ήταν η 1η Ιουνίου. Εξάλλου, από τις 25 Μαΐου καταργούνται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά και ανοίγουν οι χώροι εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τα τελωνεία πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι. Η ΑΑΔΕ και ο επικεφαλής της κ. Πιτσιλής εντόπισαν 850.000 μάσκες στο τελωνείο του αεροδρομίου που δεν είχαν τις κατάλληλες σημάνσεις και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας. 

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση, να μη χαλαρώσουμε» ήταν η παραίτηση του υφυπουργού.

Πηγή: skai.gr