Τουλουπάκη σε Προανακριτική: Ζητά τήρηση της νομιμότητας

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάνδρου

«Την τήρηση της νομιμότητας» ζητεί η Ελένη Τουλουπάκη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δηλώνοντας ότι κλήθηκε σε κατάθεση εκπρόθεσμα για αυτό και όπως διατείνεται, περιμένει «να κληθεί εκ νέου και νομίμως αυτή τη φορά» για να  προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν εμφανίστηκε το πρωί στην Προανακριτική αλλά απέστειλε ένα έγγραφο, που εξηγεί  τους λόγους για τους οποίους δεν ανταποκρίθηκε στην κλήτευση της. Αιτείται, παράλληλα, μια νέα κλήτευση της σε κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο της η κα Τουλουπάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Για ακόμα μία φορά μου κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα η κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να προσέλθω και να καταθέσω.

Εκ νέου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία για την επίδοση της κλήσης, η οποία όπως προβλέπεται στο άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είναι τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση.

Αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα.»

Πηγές από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έλεγαν ότι η απόφαση της Ελένης Τουλουπάκη να μην προσέλθει στην Επιτροπή, δεν αποτελεί  άρνηση αλλά έκφραση της αναγκαιότητας για τήρηση της νομιμότητας.