Τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 η «δράση» του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών – Συνοριοφύλακες: «Φίδια ανάμεσά μας»

Οι συλληφθέντες διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού παράτυπων μεταναστών - Σοκαρισμένοι οι συνοριοφύλακες του Έβρου

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός
 

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των πέντε αστυνομικών που κατηγορούνται πως εμπλέκονται στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών στον Έβρο.

Μετά από επιχείρηση των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ οι πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση τεσσάρων ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχαν διασυνδέσεις με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα ενώ φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Οι συλληφθέντες διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού παράτυπων μεταναστών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και τραπεζική κάρτα.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο από την εξέλιξη αυτή, ενώ ο πρόεδρός τους Χρυσοβαλαντης Γιαλαμάς, μιλώντας στον skai.gr κάνει λόγο για «φίδια» τα οποία τσιμπούν και γεμίζουν δηλητήριο τη δουλειά τους.
 

Πηγή: skai.gr