Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίες κατά τα επεισόδια στην Αμυγδαλέζα

Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Τα επεισόδια φαίνεται ότι άρχισαν κατά την διανομή του φαγητού, όταν αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά των σκοπών διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους και τις κακές συνθήκες διαβίωσης. Οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η εξέγερση σημειώθηκε στο πίσω μέρος του κέντρου κράτησης και στις 12 τα μεσάνυχτα δυνάμεις των ΜΑΤ ετοιμάζονταν να εισβάλουν στον χώρο για την αποκατάσταση της τάξης.

Πάντως, η φωτιά που είχαν ανάψει οι αλλοδαποί στο σημείο της εξέγερσης έσβησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου κράτησης, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι κατά τα επεισόδια ενδεχομένως μια ομάδα αλλοδαπών να κατάφερε να διαφύγει.

Το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει όταν επικρατήσει ηρεμία και οι αρχές κάνουν καταμέτρηση.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ