Τον Πρέσβη της Ουκρανίας, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αναμνηστικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση επέδωσε στα μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και της Επιστημονικής Επιτροπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τιμώντας τους για τα 10 Συνέδρια.

Κατά την εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής για τους κόπους τους, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, την Ιεραρχία και ολόκληρη την Εκκλησία χαρακτηρίζοντας το έργο αυτό άξιο θαυμασμού. «Οι τόμοι αυτοί θα μείνουν και θα διαλαλούν τον κόπο σας και τα γεγονότα, αλλά θα αποτελούν και το "δεξί χέρι" των ερευνητών» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Με αφορμή τα νέα Συνέδρια που ετοιμάζονται, ευχήθηκε η Επιτροπή να συνεχίσει το σημαντικό της έργο και κάλεσε τα μέλη να εργαστούν με τον ίδιο τρόπο.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος μίλησε για το έργο της Επιτροπής και για τα επόμενα Συνέδρια που ετοιμάζονται με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Εμμανουήλ Βαρβούνης αναφέρθηκε στη συμβολή των δέκα επιστημονικών Συνεδρίων, σκιαγράφησε τα επόμενα τρία Συνέδρια και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΕΣΕ και της Επιστημονικής Επιτροπής απαρτίζουν οι: Μητροπολίτες Χίου Μάρκος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, οι Εμμανουήλ Βαρβούνης, Δημήτριος Μόσχος, Κωνσταντίνος Χολέβας και οι Ευδοξία Αυγουστίνου και Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Αναπληρωματικά μέλη είναι η Αικατερίνη Γαλάνη και οι Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και Δημήτριος Μπαλτάς, ενώ Γραμματεύς της Επιτροπής είναι ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος.

Σημειώνεται πως για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ήταν σημαντική και η συμβολή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, τα μέλη της οποίας θα βραβευθούν σε μελλοντική τελετή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ