«Τοξοβόλος»: Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη των συλληφθέντων (vid)

Στην σύλληψη του «Τοξοβόλου» αλλά και δύο ακόμη γυναικών που τον συνόδευαν, προέβη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης (30-1) στην περιοχή της Αγίας Παρασκεύης, η Αντιτρομοκρατική. 

Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, μέσα στο κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, φέροντας μάλιστα βαρύ οπλισμό. 

Οι τρεις κινούνταν στην οδό Αγίου Ιωάννου λίγο μετά τις 9:30 πρωί, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα όχημα της αντιτρομοκρατικής τους έκλεισε το δρόμο.

Παράλληλα ένα βαν με πάνοπλους αστυνομικούς σταμάτησε δίπλα τους και ένα ταξί της αντιτρομοκρατικής εμπόδιζε την κίνηση προς τα πίσω.

Συνολικά 12 αστυνομικοί με πέντε οχήματα πήραν μέρος στην επιχείρηση.

Με τα όπλα στα χέρια ακινητοποίησαν τον Γιάννη Μιχαηλίδη γνωστό και ως «Τοξοβόλο», μια 26χρονη φίλη του, και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργό της Πόλας Ρούπα.

Κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής κατέγραψε τις στιγμές λίγο πριν τη σύλληψη των τριών. Στα πλάνα διακρίνεται το τζιπ στο οποίο επέβαιναν να ακολουθείται από τα οχήματα της αστυνομίας.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε 2 λεπτά.

Το αυτοκίνητο των δραστών έμοιαζε με… κινητή γιάφκα! 

Ο Μιχαηλίδης και η Αθανασοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας είχαν πάνω τους από ένα πιστόλι στο οποίο είχαν περάσει τη σφαίρα στη θαλάμη και ήταν έτοιμο προς χρήση. 

Η 26χρονη φίλη του Μιχαηλίδη που οδηγούσε ήταν άοπλη, όμως μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν ένα υποπολυβόλο τύπου σκόρπιον και ένα καλάσνικοφ.

Αχίλλειος πτέρνα

Η αχίλλειος πτέρνα των τρομοκρατών φαίνεται πως ήταν τόσο οι κινήσεις τους όσο και το όχημα που οδηγούσαν καθώς υπήρχε εν εξελίξει έρευνα των αρχών για κλοπές οχημάτων, σαν κι αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία τον περασμένο Αυγούστου στην Αχαΐα. 

Συγκεκριμένα διαπίστωσαν πως αυτοκίνητο που κινούταν στον Βύρωνα κλάπηκε στις 27 του μήνα από τον Χολαργό και το έθεσαν σε παρακολούθηση.
Το πρωί της Τετάρτης επιβιβάστηκαν σε αυτό οι συλληφθέντες. 

Μάλιστα η 26χρονη φίλη του «Τοξοβόλου» φαίνεται να είναι το άτομο, οι κινήσεις του οποίου, τράβηξαν την προσοχή των αρχών, καθώς ήρθε πρώτη σε επαφή με το όχημα οδηγώντας το πρωί της Τετάρτης.

Το όχημα πριν φτάσει στην Αγία Παρασκευή, ακολούθησε μια πορεία  μισής ώρας σταματώντας στον Υμηττό προκειμένου να αλλαχτούν οι πινακίδες του με αυτές ίδιου οχήματος. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα ένα γεγονός που κίνησε την περιέργεια των αρχών για να ξεκινήσει η έρευνα για κλεμμένα οχήματα ήταν μια «παράξενη» ενδεχόμενη απόπειρα ληστείας ή κατόπτευσης οικονομικού στόχου στην Χαλκιδική τον περασμένο Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός που μετέβαινε στο αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε, στην περιοχή, παρατήρησε τότε γυναίκα σε σκοτεινό κι ερημικό σημείο δίπλα σε τζιπ που φαινόταν να έχει πέσει σε χαντάκι.

Ο Αστυνομικός, που φορούσε τη στολή του, έσπευσε να ελέγξει κατά πόσο η γυναίκα χρειαζόταν βοήθεια και τότε δύο άνδρες με την απειλή οπλοπολυβόλου τον ακινητοποίησαν και τον έκλεισαν στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου του.

Το συγκεκριμένο τζιπ εν τέλει εντοπίστηκε «φουνταρισμένο» σε μια χαράδρα στην Λάρισα και στο εσωτερικό του ταυτοποιήθηκε DNA του Μιχαηλίδη. 

Το ότι οι δράστες κινούνταν οπλισμένοι με όλα αυτά τα υλικά στο αυτοκίνητο κάνει τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να εξετάζουν τρία σενάρια  σχετικά με τις προθέσεις τους.

Το πρώτο τους θέλει να ετοίμαζαν χτύπημα, το δεύτερο να ήταν έτοιμοι για ληστεία και το τρίτο, να μετέφεραν τον οπλισμό από μια  γιάφκα σε κάποια άλλη. 

Το γεγονός πάντως ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ήταν κλεμμένο οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ενέργεια που σκόπευαν να κάνουν θα γινόταν άμεσα.

Πηγή: skai.gr