«Τοξοβόλος»: Οι ενδείξεις για μεγάλη ληστεία- Το ταξίδι στην Τρίπολη

Ένα ταξίδι στην Τρίπολη το οποίο πραγματοποίησαν πριν 10 ημέρες ο "Τοξοβόλος" και οι δύο συλληφθείσες απασχολεί ιδιαιτέρως τις αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοπός του ταξιδιού αυτού ενδέχεται να ήταν η κατόπτευση τράπεζας ενώ όπως επισημαίνουν οι αρχές δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η ληστεία αυτή να επρόκειτο να γίνει ακριβώς την ημέρα της σύλληψης, γεγονός το οποίο θα εξηγούσε και το γιατί βρέθηκαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό, εντός του οχήματος, την στιγμή της σύλληψης.

Η τριάδα, φαίνεται πως κατά το ταξίδι της στην Τρίπολη, έμεινε για μια νύχτα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλήρωσε με μετρητά και έφυγε το επόμενο πρωί.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει πολλά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν πως οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν αρκετά ταξίδια στην επαρχία, τα οποία ενδεχομένως εξυπηρετούσαν αφενός την κατόπτευση στόχων για ένοπλες ληστείες κι αφετέρου την εξαφάνιση των ιχνών τους αφού τοσο ο Μιχαηλίδης όσο κι η Αθανασοπούλου ήταν καταζητούμενοι.

Τα ταξίδια αυτά γίνονταν μέσω παράδρομων και βοηθητικών οδών, γεγονός που δικαιολογεί και την χρήση τζιπ, προκειμένου να αποφευχθεί το πέρασμα από διόδια και κάμερες και κατά συνέπεια το ενδεχόμενο να τους γίνει κάποιο έλεγχος.

Συνήθεις προορισμοί τους ήταν κυρίως η Κορινθία, η Αρκαδία, η Μεσσηνία και βόρεια, η Λαμία, η Λάρισα κι η Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία είναι σίγουρη πως υπάρχει τουλάχιστον ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως βάση τους ενώ δεν αποκλείουν και την ύπαρξη μιας αυτοκινούμενης γιάφκας για αυτό και συνεχίζει πόρτα-πόρτα τις έρευνες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αξιολογώντας την επικινδυνότητα της επιχείρησης που πραγματοποιήθηε στην Αγία Παρασκεύη, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο "Τοξοβόλος" καθόταν στο πίσω κάθισμα έχοντας ανάμεσα στα πόδια του μια θήκη για ρακέτες η οποία στο εσωτερικό της έκρυβε ένα πολεμικό καλάζνικοφ με μια σφαίρα στη θαλάμη.

Πηγή: skai.gr