Το χρονικό της τραγωδίας με το ελικόπτερο στην Εύβοια - Σε βάθος 60 μέτρων οι έρευνες

Και βατραχάνθρωποι στις έρευνες - Η πορεία του ελικοπτέρου, από την απογείωσή του στις 8 το πρωί από τις Αφίδνες έως την πτώση του στη θάλασσα 

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην παραλία Αχλάδι, στη βόρεια Εύβοια, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias.  Παρόλα αυτά, η επιχείρηση θα συνεχιστεί σε βάθος 60 μέτρων στη θάλασσα, όπου εκτιμάται ότι έχει πέσει το ελικόπτερο.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι - Βιομηχανική Περιοχή Βόλου .

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε ένας δυνατός κρότος ενώ στο σχέδιο πτήσης καταγεγραμμένος ήταν μόνο ο χειριστης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού.

Το χρονικό 

– Σύμφωνα με την Καθημερινή όλα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί, όταν το ελικόπτερο απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο πιλότος ήταν μόνος του.

– Στις 9:00 ο πιλότος επικοινώνησε με την εναέρια κυκλοφορία και ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

– Στις 10:13 ο πιλότος ενημέρωσε ότι αναχωρούσε από το Μαντούδι με προορισμό το Πήλιο, ωστόσο, λίγο αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

– Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 10:45, το ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας.

Σημειώνεται ότι υπήρχαν αναφορές για δύο επιβαίνοντες, (πιθανώς ο δεύτερος να επιβιβάστηκε στο Μαντούδι), χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση. 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες πλωτών του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταύρου Ιωαννίδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν είναι ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι μισθωμένο ελικόπτερο και να πετά για κάποιον από τους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

«Άκουσα ένα μπαμ»

Αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής. δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς». 

Πηγή: skai.gr