Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ της Σμύρνης συγχαίρει και πάλι την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει κίνηση του Στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη να ευχηθεί με συγχαρητήριο μήνυμα στο Twitter στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η κίνηση του Στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη να ευχηθεί με συγχαρητήριο μήνυμα στο Twitter στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά, με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση αναφέρει:

Η διοίκηση εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων ΔΥνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».
 


Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κίνηση είχε προβεί και πέρυσι την ίδια μέρα η διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, προκαλώντας μάλιστα την εντονότατη αντίδραση της Ελλάδας, που έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις και πέτυχε τη διαγραφή της ανάρτησης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει επιληφθεί του θέματος για τις ευχές του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και η μόνιμη αντιπροσωπεία μας προχωρά στις δέουσες ενέργειες.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για το δις εξαμαρτείν της Νατοϊκής διοίκησης στη Σμύρνη που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική.

«Όπως επίσης πολλά λέει», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «και η καθυστέρηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ».

Ειδικότερα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα. Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας ”ευγνωμοσύνη” στην Τουρκία ”για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα”».

«

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΑΤΟ