Το παρασκήνιο της διπλής εκτέλεσης στη Βάρη και η «βεντέτα» των μαφιόζων

Πόλεμος συμμοριών του Μαυροβουνίου στην Βάρη. Εκτέλεση συμβολαίων θανάτου με  τουλάχιστον 25 σφαίρες  και θύματα δυο 44χρονους, που δολοφονήθηκαν  μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη, μπροστά στα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους από τέσσερις αδίστακτες δράστες. 

Νεκροί με πυρά στο κεφάλι και τον θώρακα έπεσαν οι Στεβάν Σταμάτοβιτς και ο Ιγκόρ Ντέντοβις που φέρονται να είναι μέλη της μαφίας του Μαυροβουνίου. Στις 18:40 το απόγευμα της Κυριακής, οι τέσσερις δράστες μπήκαν στο κατάστημα καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με κασκόλ και σκουφιά και όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για πελάτες. Πήγαν στο τραπέζι που βρίσκονταν οι δυο μαυροβούνιοι με τις συζύγους και τα παιδιά τους και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Σε βάρος των δυο θυμάτων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και ανθρωποκτονία. Υπήρχε μάλιστα η υποσημείωση, πως πρόκειται για άτομα ιδιαίτερα βίαια και επιθετικά.

Στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν όπλα, ενώ ο ένας από τους δυο είχε στο πορτοφόλι του 500 ευρώ και μια πλαστή πιστωτική κάρτα με κροατικά στοιχεία. 

Τα δυο άτομα συνήθιζαν να επισκέπτονται το εστιατόριο δυο φορές την εβδομάδα μαζί με τις οικογένειες τους. Παρουσιάζονταν ως οικονομικά ανεξάρτητοι και ζούσαν στη χώρα μας από το 2018.

Στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου με τραύμα στο πόδι, μεταφέρθηκε η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων μετά από εξοστρακισμό σφαίρας. Οι κινήσεις των εκτελεστών έχουν καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπάρχουν στην επιχείρηση.

Οι δυο μαυροβούνιοι ήταν σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας  μέλη της  μαφίας του Μαυροβουνίου που  διασπάστηκε το 2014, όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνης. Η  ενιαία συμμορία χωρίστηκε  σε δυο κομμάτια  στη «Σκάλιαρι» και  στην  «Καβάτσκι». Από τότε τα μέλη των δύο συμμοριών άρχισαν να αλληλοεξοντώνονται με την αιματηρή καταμέτρηση να έχει φτάσει τους 23 νεκρούς. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό γύρω από την ταβέρνα σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δρομολογίου διαφυγής των εκτελεστών.

Το παρασκήνιο των δολοφονιών

Οι εκτελεστές ακολούθησαν, όπως όλα δείχνουν, τα ίχνη των συζύγων των δύο 44χρονων που ήρθαν στην Αθήνα για να περάσουν μαζί τις ημέρες των εορτών και κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.  

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες σε συνοριακούς σταθμούς και αεροδρόμια με τις έρευνες να είναι άκαρπες. Οι δύο άνδρες που έμεναν εδώ και 1,5 χρόνο στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις αρχές και φέρονται να κινούνται πάντα με ταξί. 

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Ιντερπόλ και την αστυνομία του Μαυροβουνίου. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως δεν θυμούνται ούτε τις περιοχές που διέμεναν ούτε έχουν διευθύνσεις των σπιτιών των συζύγων τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είτε πράγματι δεν θυμούνται είτε δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα σπίτια καθώς μπορεί να υπάρχουν όπλα, ναρκωτικά ή άλλα στοιχεία που να προδίδουν την παράνομη δράση των συζύγων τους. 

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η μία από τις δύο γυναίκες γνώριζε ότι ο σύζυγος της είναι καταζητούμενος αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον λόγο. 
 

Πηγή: skai.gr