Το μήνυμα του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Αποστολή μας η «προς πόλεμο προπαρασκευή»

«Βασική και προεξάρχουσα αποστολή μας είναι η αποτροπή», τόνισε ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του ο στρατηγός Φλώρος τόνισε ότι «βασική και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται «προς πόλεμο προπαρασκευή» και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη, την οποία Ειρήνη η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγική» και συμπλήρωσε: «Μετά λόγου γνώσεως λοιπόν θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αυτό κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκ του αποτελέσματος το κάνουν εξαιρετικά».

Ο στρατηγός Φλώρος έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρύζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρύζουμε από ανδρεία περισσότερο παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο».

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από τον πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου στον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι. Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, βουλευτές, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, επίτιμοι Αρχηγοί, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr