Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός: «Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Μετά τον πρωθυπουρό θα εμβολιασθεί ο κ. Τσιόδρας

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19», τόνισε μετά τον εμβολιασμό ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί. Τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός είναι να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία οτυ πληθυσμού. Καθώς θα προχωράμε και αυτοί οι συμπολίτες μας που έχουν καχυποψία θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χερια μας τον έλεγχο των ζωών μας, για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα. Για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξιας στην ιστορία του τόπου μας. Χρόνια πολλλά σε όλους».

Μετά τον πρωθυπουρό θα εμβολιασθεί ο κ. Τσιόδρας.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας ξεκίνησε σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι με την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η κ. Καμπισιούλη για να περιγράψει τα συναισθήματά της.

«Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώτος άνθρωπος της χώρας που εμβολιάστηκε πριν από λίγο. 

Σχετικά με το πως έγινε η επιλογή της, ανέφερε πως είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ωστόσο δε γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να έχει αυτή την τιμή.

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στην Ελλάδα. Πρόκειτα για τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

Πηγή: skai.gr