Πλέον οι παραγωγοί αγουρέλαιου Χαλκιδικής θα πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα έλεγχου και πιστοποίησης προκείμενου να χρησιμοποιούν την ένδειξη αυτή.
Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν, αποκλειστικά των ντόπιων ποικιλιών Χαλκιδικής, με χαμηλή οξύτητα, έντονο φρουτώδες άρωμα, πικάντικη γεύση , που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα αγουρέλαια της Ελλάδας
Η καταχώρηση του στην λίστα των ΠΟΠ προστίθεται στη σειρά των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητα τους και θα προσδώσει αυξημένη προστιθέμενη αξία στο αγουρέλαιο Χαλκιδικής προς όφελος των γεωργών και της εθνικής μας οικονομίας.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.