Το... αδιαχώρητο στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι-Μαζική συμμετοχή 30αρηδων-40αρηδων (pics)

Το...αδιαχώρητο επικρατεί στα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής και κυρίως στο κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. 

Δεδομένου ότι πλέον έχουν διευρυνθεί οι ηλικιακές ομάδες που μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, στο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Helexpo στο Μαρούσι παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, ενώ δεν έλειψαν και τα...νεύρα για την αναμονή προκειμένου οι πολίτες να λάβουν το πολυπόθητο...εισιτήριο για την ελευθερία.

Μαζική είναι και η συμμετοχή των νεότερων στους εμβολιασμούς, καθώς από τη Μεγάλη Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, ήδη πάνω από 120.000 πολίτες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και πάνω από 10.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα άνοιξε χθες το βράδυ, καθώς ήδη έχουν κλειστεί 44.000 ραντεβού και μάλιστα 500 άτομα έλαβαν ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100.3. 

Ενδεικτικτό της...φρενίτιδας που έχει προκληθεί για τα εμβόλια είναι το γεγονός ότι χθες το βράδυ λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές, ενώ προστέθηκαν και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της 28ης Απριλίου, οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ., εκ των οποίων τα 2,1 εκατ. αφορούν στην πρώτη δόση, ενώ πάνω από 910.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων. Μάλιστα, καθώς η προμήθεια των εμβολίων αυξάνεται, κάθε μέρα καταγράφεται νέο ρεκόρ εμβολιασμών, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη χθεσινή ενημέρωση. Ενδεικτικά, τη Μεγάλη Δευτέρα έγιναν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη ανήλθαν στους 61.859 εμβολιασμούς και τη Μεγάλη Τετάρτη έσπασαν το «φράγμα» των 64.000. 

Με την έλευση του εμβολίου της Johnson& Johnson στην Ελλάδα από τις 10 Μαΐου, η συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αναμένεται να ενταθεί, ενώ όπως δήλωσε το πρωί ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ 100.3 μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

 

 

 

Πηγή: skai.gr