Τι κατέθεσε για Ζαχόπουλο για το επίμαχο DVD η Εύη Τσέκου - upd

Αρνήθηκε κατά την απολογία της στο δικαστήριο η πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Γιάννη Ζαχόπουλου, Εύη Τσέκου τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται πως φέρεται το 2007 να βιντεοσκόπησε τις προσωπικές της στιγμές με τον κ. Ζαχόπουλο γεγονός που φέρεται να οδήγησε τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Συγκεκριμένα η κ.Εύη Τσέκου κατέθεσε:

Για τις σκέψεις της πριν την επίμαχη βιντεοσκόπηση: Άρχισα να θίγομαι ως άνθρωπος και ως γυναίκα. Πηγαινοέρχονταν πολλές γυναίκες στο γραφείο του και άκουγα να ψιθυρίζονται διάφορα για τις σχέσεις του κ.Ζαχόπουλου με το ωραίο φύλο. Με ενόχλησαν οι φήμες αυτές, αλλά πρέπει να πω πως καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου στο υπουργείο προστάτευσα πολύ αυτή τη σχέση, με τόση εμπιστοσύνη και εχεμύθεια. Είχε αρχίσει βέβαια μια φθίνουσα πορεία στη σχέση εδώ και καιρό. Κοίταζα και τι θα κάνω στα εργασιακά μου, αφού η σύμβασή μου έληγε στις 31/12/07. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα έφευγα έτσι απλά από το υπουργείο. Η κατάληξη του διαγωνισμού ενέτεινε την απογοήτευσή μου, ευελπιστούσα όμως πως θα δείξει ενδιαφέρον να επανορθώσει, συμπεριφερόμενος με μεγαλύτερη κατανόηση. Είχα θιγεί από όλες τις απόψεις, και γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν είχα σχέση με εργοδότη μου.


Για τον Ζαχόπουλο πριν την επίμαχη βιντεοσκόπηση: Βέβαια ο ίδιος ο Ζαχόπουλος δεν ήτανε καλά, ειδικά μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, για τις οποίες είχε κατηγορηθεί και πολλοί απορούσαν πως και γιατί έμενε στη θέση του. Ήταν βέβαια καλός φίλος με τον πρωθυπουργό. Είχε μεγάλο πρόβλημα όταν ανέλαβε ο κ.Λιάπης, γιατί γίνονταν οικονομικοί έλεγχοι.

Για το επίμαχο απόγευμα. Στις 16/10/07 του ευχήθηκα για τα γενεθλιά του, αν και η σχέση μας δεν ήταν καθόλου καλή. Μου πρότεινε τότε να συνευρεθούμε στις 19/10/07, οπότε είχε ένα κενό στο πρόγραμμά του. Δεν μπορώ να καταλάβω πως εγώ, η συγκεκριμένη, που δεν έδωσα ποτέ μου δικαίωμα, έκανα αυτό το ατόπημα, τη βιντεοσκόπηση. Δεν υπάρχει λογική. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου, έχω μετανιώσει οικτρά, αλλά ήθελα εκείνη τη στιγμή κάπως να τον ενοχλήσω. Να έχω ένα αποδεικτικό στοιχείο για να τον φέρω σε δύσκολη θέση, για να του δείξω οτι δεν ήταν τόσο τίμιος όσο έλεγε. Πήρα λοιπόν μια απλή κάμερα ΣΟΝΙ (που την είχα αγοράσει μόνο 350 ευρω, στη Μόσχα σε επαγγελματικό ταξίδι με τον ίδιο το Ζαχόπουλο και την οικογένειά του. Με αυτοσχέδιο τρόπο, την έβαλα στο τσαντάκι μου από το σπίτι μου έτσι ώστε να προεξέχει το καπάκι της κάμερας, (το οποίο φαίνεται κλειστό αλλά γράφει κανονικά ) και μόλις έφτασα στην εξώπορτά του πάτησα το REC. Την άφησα στο σαλόνι, πάνω στον καναπέ, ώστε να φαίνεται όλος ο χώρος. Συνολικά η κάμερα τραβαγε για μια ώρα, τόσο έκατσα άλλωστε γιατί μετά αυτός έπρεπε να πάει ταξίδι στο εξωτερικό και εγώ είχα μάθημα.

Για τον καυγά στο Υπ.Πολιτισμού: Είχα πάει για άλλες δουλειές στο Υπουργείο, όπου τον είδα και αποφάσισα να έρθω σε ρήξη, γιατί η σχέση είχε τελειώσει λόγω της συμπεριφοράς του. Έγινε καυγάς, ήθελα να του τα πω όλα, να τα βγάλω από μέσα μου. Του είπα όλα μου τα πράπονα και για τις άλλες γυναίκες, έβγαλα απ'το πορτοφόλι μου μια φωτογραφία μας από παλιό ταξίδι στο Παρίσι και την έσκισα μπροστά του. Του είπα πως έχω αποδείξεις για τη σχέση μας, για το βίντεο. Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, παρά μόνο όταν του είπα:"Να ξέρεις, από κάτι τέτοια ροζ σκάνδαλα ξεκινάνε και ψάχνουν και τα οικονομικά." Δεν απαίτησα από αυτόν τίποτα απολύτως. Ούτε καν για το διαγωνισμό, γιατί είχε τελειώσει από τον Αύγουστο, και είχε ήδη λήξει το θέμα. (Άλλωστε ο διαγωνισμός ήταν στημένος. Όπως μου είπε εμπιστευτικά ο κ.Κλαδάς, που τότε ήταν στο Υπ.Πολιτισμού και τώρα είναι στο ΣΔΟΕ, ήταν γνωστό από πολύ πρν πως οι θέσεις είχαν ήδη καταληφθεί, και μάλιστα στην κορυφή της λίστας των επιτυχόντων ήταν η ανιψιά του τότε υπουργού.)

Για το τι έκανε μετά: Αισθανόμουν άθλια, μέχρι σημερα έχω μεγάλο υπαρξιακό πρόβλημα. Το βίντεο ήταν ένα τρομερό βαρίδι, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να το χρησιμοποιήσω, γιατί πάνω από όλους θα διαπομπευόμουν εγώ η ίδια. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ο στημένος διαγωνισμός. Γι αυτό πήγα στον κ.Νικολουτσόπουλο, γνωστό εργατολόγο, στον οποίο εμπιστεύθηκα -ως δικηγόρο μου πια- όλη την αλήθεια. Με συμβούλευσε να οδηγήσουμε το θέμα στη δημοσιότητα, και κανόνισε συνάντηση με στελέχη του ΜΕΓΚΑ. Συναντηθήκαμε όντως με την κ.Τρέμη και τον κ.Βλαχογιάννη, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον αλλά δεν υπήρξςε άμεσα κάτι. Πάντως τους εξέθεσα το θέμα, τους είπα και για το βίντεο, αλλά δεν τους έδειξα τίποτα.

Για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μετά ο κ.Νικολουτσόπουλος μου είπε να πάμε στο Πρώτο Θέμα, όπου επίσης έχει γνωστούς που μπορούν να βοηθήσουν. Συναντηθήκαμε με τον κ.Αναστασιάδη και τον συντάκτη κ.Μαργαρίτη. Εκεί έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και ζήτησαν να δουν το βίντεο για να τους αποδείξω τα λεγόμενά μου. Το έβαλα λοιπόν να "παίξει" σε ένα στούντιο για δύο λεπτά, μέχρι το σημείο όπου ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του ο κ.Ζαχόπουλος, και όντως πείστηκαν για τα λεγόμενά μου. Εγώ η ίδια μετά έκλεισα την τηλεόραση από όπου "έπαιζε" το βίντεο. Άφησα όμως την κασέτα μέσα στο μηχάνημα, χωρίς να πάει ο νους μου στο κακό (αφού ήδη τόσο ο κ.Νικολουτσόπουλος όσο και ο ίδιος ο κ.Αναστασιάδης με διαβεβαίωσαν να τους εμπιστευτώ και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας) και με οδήγησαν σε ένα άδειο δωμάτιο προκειμένου να καταγράψω τις σκέψεις μου. Στο στούντιο δεν υπήρχε τεχνικός, φαίνεται όμως ότι με κάποιο τρόπο υπέκλεψαν το υλικό. Χωρίς καμία άδειά μου (αν και με είχαν διαβεβαιώσει για το αντίθετο). Η δημοσιογραφική αθλιότητα του Θέμου μας κατέστρεψε όλους. Δεν είχε κανένα δικαίωμα ούτε να υποκλέψει ούτε να διακινήσει το υλικό. Εγώ, βέβαια, έκανα την απερισκεψία και πήγα στο στόμα του λύκου και αυτός με κατάπιε. Ανάγκασε έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία, έστειλε εμένα στη φυλακη και μετά ολοκλήρωσε το έγκλημα δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες.

Για την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου: Πήγα στον Εισαγγελέα αυτοβούλως την επομένη της απόπειρας, και τότε για πρώτη φορά κατάλαβα τι έχει συμβεί. Κατά τη γνώμη μου, η απόπειρα έγινε γιατί το DVD έφτασε στο Μαξίμου δια χειρός Αναστασιάδη, ο Ζαχόπουλος ντροπιάστηκε στον φίλο του τον πρωθυπουργό, που μόνο γι' αυτόν παρέμενε στη θέση του, και υποθέτω πως μπορεί να φιβήθηκε πως θα αποκαλύπτονταν και άλλα για τη θητεία του. Ο κ.Αναστασιάδης, τον οποίο παρεπιπτόντως τον ψάχνει το ΣΔΟΕ, μπορεί να είπε και άλλα στον κ.Αδριανό, αφού απ' ότι ξέρω παρουσίασε μόνο 3,5 λεπτά. Μπορεί να είπε ότι δήθεν έχει κι άλλα στοιχεία. Υποθέτω ο Ζαχόπουλος βούτηξε γιατί δεν ήξερε την αλήθεια, νόμισε ότι έφταιγα εγώ. Είχε δημιουργηθεί και κλίμα γύρω από το υλικό. Άλλωστε μήνες αργότερα βγήκαν διάφορα για το Ζαχόπουλο, πχ για ΜΚΟ, για μίζες. Απ' ότι ξέρω μάλιστα ελέγχεται τώρα από το ΣΔΟΕ, αυτό δεν έχει διαψευστεί
(Τότε πετάχτηκε ο Ζαχόπουλος και φώναξε "Έλεος", και ο δικηγόρος του θύμισε ότι αυτό δεν έχει κάποια σ΄χεση με την υπάρχουσα δίκη)

Κλέινοντας: Από τη δημοσίευση των φωτογραφιών παλεύω για τη νομική μου επανόρθωση. Έχω ακολουθήσει αστικές και ποινικές διαδικασίες κατά του ΘΕΜΑΤΟΣ. Δεν έχω καμία σχέση με την απόπειρα. Έχω ευθύνη, γιατί εμπιστεύτηκα τυφλά τον κ.Νικολουτσόπουλο, που δεν μου είπε ποτέ πως έχω κανει κάτι παράνομο, και αυτός με έπεισε να πάμε στα ΜΜΕ. Δεν λειτούργησε το μυαλό μου με διαύγεια και κατέστρεψα τον εαυτό μου. Το θεωρούσα φυσικό μου δικαίωμα να μου βρει δουλειά, για έναν άνθρωπο που "ήμουν η ανάσα του, η διαφυγή του". Ήμουν άξια αλλά η προσφορά μου δεν αναγνωρίστηκε. Πρέπει να τονίσω πως τρεις-τέσερις μέρες αφού πήγα στο Θέμο, κατέστρεψα την κασέτα και όλες τις αποδείξεις της ιστορίας αυτής, γιατί "ηλθα στα συγκαλά μου" και δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο.

Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός