Σε τροχιά εξόδου από την ελληνική υφαλοκρηπίδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής το τουρκικό πλοίο «Ορούτς Ρέις».

Από νωρίς το πρωί, σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο όταν διαπιστώθηκε ότι κινείτο εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περίπου 128 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το Καστελόρζιο και 292 από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, άλλαξε ρότα και κινείται ανατολικά, ωστόσο με πολύ χαμηλή ταχύτητα 5 με 6 κόμβους και συνεπώς θα χρειαστούν έως και 12 ώρες έως ότου να βγει από τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η μια και μοναδική απάντηση στη φρεγάτα Ν. Φωκάς

«Σκιά» του τουρκικού σκάφους, έγινε από την πρώτη στιγμή η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, που παρακολουθεί τις κινήσεις του και στέλνει ζωντανά εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η φρεγάτα όλες αυτές τις ώρες, εκπέμπει μήνυμα στο «Ορούτς Ρέις» καλώντας τους Τούρκους να απαντήσουν για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί και εάν πραγματοποιούν έρευνες.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της Τουρκίας για ώρα δεν υπήρχε καμία απάντηση από το τουρκικό σκάφος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάποια στιγμή το «Ορούτς Ρέις» εξέπεμψε μια και μόνη απάντηση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Ενημέρωση Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το «Ορούτς Ρέις» και το ότι βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Μαξίμου, επικρατεί ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Παρακολουθούν όλες τις κινήσεις, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν αν πρόκειται για μια προσπάθεια της Άγκυρας να «τεστάρει» την Αθήνα ή το τουρκικό σκάφος βρέθηκε εκεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις