Τι απαντά το ΥΠΡΟΠΟ στην ΝΔ για την ΕΔΕ στον αστυνομικό του Βαρβιτσιώτη

Ανακοίνωση- απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στο αέρα κατά την διάρκεια της εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται, "για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα αυτοτελής ποινική διερεύνηση και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη και η διοικητική διερεύνηση των συνθηκών-παραμέτρων του περιστατικού. Διερεύνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ενέχει a priori το χαρακτήρα καταλογισμού τυχόν πειθαρχικών ευθυνών. Στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν ποια διαδικασία ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά εάν απλώς ρωτούσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματός τους, που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και στρατηγοί της Αστυνομίας. Αντ' αυτού, για άλλη μια φορά, έσπευσαν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση".

Παράλληλα την κατηγορεί για "άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους", σχολιάζοντας μια αποστροφή της ανακοίνωσης της ΝΔ στην οποία τονίζεται πως, "ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους".
Πηγή: skai.gr