Κλείσιμο

Θρηνεί η Ελλάδα: Στην αιωνιότητα πέρασε ο Μίκης Θεοδωράκης

Η καρδιά της Ρωμιοσύνης σίγησε πέντε λεπτά μετά τις 8.30 το πρωί. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην οδό Επιφανούς στο Κουκάκι και πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα. 

Με το άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου συνθέτη, έσπευσσαν στο σπίτι συγγενείς και στενοί φίλοι. 

«Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος», δήλωσε η κόρη του, Μαργαρίτα. Ερωτηθείσα αν είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, ανέφερε ότι «υπέφερε πολύ, πολύ και ξεκουράζεται τώρα. Δεν έχω να σας  πω κάτι άλλο, να τον αγαπάτε, πάντα».  

Ανάμεσα τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το σπίτι του μετά την είδηση του θανάτου ήταν ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα και ο Γιώργος Λιάνης. 

«Αυτός ο άνθρωπος φεύγει τώρα, ήταν δύσκολο το τελευταίο διάστημα γι' αυτόν, είναι τόσο γεμάτος από Ελλάδα που ξεχειλίζει, την εισπράττω εγώ συνέχεια, είτε όταν ήταν άρρωστος είμαι γεμάτος από την Ελλάδα του Μίκη και από τον ίδιο τον Μίκη. Τον αγαπούσα πιο πολύ», σημείωσε ο κ. Λιάνης.  

Η σημαία στη Ακρόπολη κυματίζει μεσίστια. Σύσσωμη η ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Το αγαπημένο σκυλί η Μυρτώ δεν έφυγε στιγμή από το πλατύσκαλο του σπιτιού, δίπλα του ως την τελευταία στιγμή. 

Η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθήνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και κατόπιν θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία. 

O Mίκης Θεοδωράκης, που η ζωή του και η μουσική του συνδέθηκαν με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας, θα ταφεί, όπως είχε ζητήσει,  στη γενέτειρα του πατέρα του, Γαλατά Χανίων, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του.

 

Πηγή: skai.gr