Θρίλερ με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη- Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του με επιστολή

Μια μαρτυρία ψαρά στο λιμενικό, ότι  το πρωί (11:30πμ) της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, είδε τον Σήφη Βαλυράκη στο σκαφός του να καυγαδίζει με άντρα που επέβαινε σε εξάμετρο αλιευτικό σκάφος και μετά τον καυγά, τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα, αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και οδηγούν σε νέα ερευνητική διαδικασία τις αρμόδιες αρχές. 

Πλεόν οι λιμενικές αρχές διερευνούν και επιχειρούν να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο άνδρα για να δώσει την δική του εκδοχή. 

Την ίδια στιγμή η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με επιστολή που έστειλε  προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, καταγγέλει εγκληματική ενέργεια.

Η σύζυγος του εκλιπόντα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέσουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του εκλιπόντα κάνει λόγο για μαρτυρίες που περιγράφουν καυγά, πριν ο πρώην υπουργός πέσει στη θάλασσα.

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», καταλήγει στην επιστολή της.Αναλυτικότερα στην Ερέτρια φέρονται να υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχαν επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του θανόντος, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Να σημειωθεί η οικογένεια ανέβαλε όπως έγινε γνωστό την κηδεία του πρώην υπουργού η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν αύριο Τετάρτη 27/1, στο νεκροταφείο του Παπάγου.

Η οικογένεια όρισε πραγματογνώμονα και το λιμενικό διεξάγει έρευνα, για να διαπιστώσουν το ακριβές των καταγγελιών και να εντοπιστούν το άτομο ή τα άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό. 

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Πόρισμα Ιατροδικαστή

Υπενθυμίζεται πως βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οδήγησαν στον θάνατο το Σήφη Βαλυράκη,  σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, Νίκου Λαλογριά που εξέτασε το σώμα του πρώην υπουργού .

Συμπεραίνεται ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προκλήθηκε από την προπέλα του σκάφους του, καθώς για άγνωστη αιτία έπεσε στη θάλασσα.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, καθώς και σημάδια πνιγμού, που όμως χαρακτηρίζεται ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου.

Ο κ. Καλογριάς δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Η επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της συζύγου με τις λιμενικές αρχές κατά την οποία ενημέρωσε ότι αγνοείται.

Πηγή: skai.gr