Θεσσαλονίκη: Υπό έκδοση στη Ρωσία 42χρονος για απόπειρα πώλησης 2,79 γραμμαρίων ηρωίνης πριν από 17χρόνια

Ο 42χρονος που συνελήφθη τον περασμένο Μάιο βάσει διεθνούς εντάλματος προσφεύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να μην εκδοθεί στην Ρωσία καθώς κινδυνεύει να επιστρατευτεί

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει 42χρονος Ρώσος που συνελήφθη σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος για απόπειρα πώλησης 2,79 γραμμαρίων ηρωίνης, πριν από 17 χρόνια.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε υπέρ της έκδοσής του στη Ρωσία, όμως ο ίδιος θα προσφύγει με αναίρεση κατά της απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Την έκδοσή του ζητούν οι ρωσικές διωκτικές αρχές προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης 8 ετών, η οποία του επιβλήθηκε -ερήμην- το 2008. Η φερόμενη απόπειρα πώλησης της ναρκωτικής ουσίας, σύμφωνα με τα ρωσικά διωκτικά έγγραφα, τελέστηκε το 2006, στην πόλη Γιαναούλ.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βάσει διεθνούς εντάλματος. Ο ίδιος, όπως αναφέρει, ζει στην Ελλάδα, έχοντας παντρευτεί με Ελληνίδα, ενώ έχουν και μία 7χρονη κόρη. Απευθυνόμενος προς τους δικαστές του Συμβουλίου ζήτησε να μην τον εκδώσουν στη Ρωσία.

Ο συνήγορος του Δημήτρης Στρεβίνας στην αγόρευσή του στάθηκε στις συνθήκες κράτησης στις ρωσικές φυλακές, επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του κινδυνεύει να επιστρατευθεί και να οδηγηθεί στο μέτωπο τού ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ