Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες δωρεάν rapid tests την Πέμπτη (29/10) στη Νέα Παραλία

Χιλιάδες δωρεάν rapid test θα γίνουν αύριο Πέμπτη (29/10) στην Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στη δύνη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο Δημαρχος Θεσσαλονίκης, Κωστας Ζερβας δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ότι απο τα 5.000 τεστ που θα γινουν αυριο στην πολη, θα κριθει εαν θα περάσει στο "κόκκινο" επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Μετά και τα 384 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, το ενδεχόμενο lockdown βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης τηλεδιάσκεψης της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας ενώ ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής, εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πέρασμα της Θεσσαλονίκης από το "πορτοκαλί" επίπεδο στο "κόκκινο", ωστόσο είναι ένα θέμα σοβαρό και θα εξεταστεί ξανά την Πέμπτη.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την Πέμπτη και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Θα συναντηθεί με τον  δήμαρχο κ. Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πηγή: skai.gr