«Παρέλαση υπερηφάνειας» με αφορμή το 11ο Thessaloniki Pride, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η πορεία ξεκίνησε από τη νότια πύλη της ΔΕΘ όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις και στη συνέχεια κινήθηκε σε δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο 11ο Thessaloniki Pride, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με κεντρικό σύνθημα φέτος το  «ανήκω σε μένα», στο πλαίσιο της φετινής θεματική του Pride, που έχει άξονά της την αυτοδιάθεση και την αυτονομία των σωμάτων.

Η πορεία ξεκίνησε από τη νότια πύλη της ΔΕΘ όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις και στη συνέχεια κινήθηκε σε δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, θα ακολουθήσει συναυλία στη νότια πύλη της ΔΕΘ με τους: Τάμτα, Kings, The Mode, House of Drama και Κωστή Μυλωνά και drag shows από Heelcat, Κατίνα Μπέλλα, Mystic Van Rouge, Bimboy και Fatality.

Νωρίτερα Το Pride Fair, που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride 2023, επισκέφθηκε σήμερα (24/06) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος. Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους. Η πόλη της Θεσσαλονίκης -με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες- δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!».

Τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην «παρέλαση υπερηφάνειας» εκπροσωπεί η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Στην έναρξη της παρέλασης  βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: thestival.gr