Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Βίασε 45χρονη και την κρατούσε έγκλειστη απειλώντας την με το πίτμπουλ για να μη φύγει

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2017, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 49χρονο για τον βιασμό, την παράνομη κατακράτηση και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων μιας γυναίκας -μητέρας ενός ανηλίκου παιδιού- με την οποία γνωρίστηκαν μέσω Facebook. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι οδηγήθηκε στην φυλακή.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2017, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Η παθούσα περιέγραψε καρέ – καρέ τον εφιάλτη που βίωσε. Ανέφερε ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο μέσω διαδικτύου και ότι συνομιλούσαν επί 1,5 χρόνο με τη χρήση εφαρμογής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η 45χρονη κατέθεσε ότι πήρε την απόφαση να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφτεί το σπίτι του κατηγορούμενου. «Υποσχόταν πράγματα αλλά αυτό που είδα δεν είχε καμία σχέση με πραγματικότητα. Δεν ήταν θέμα εμφάνισης αλλά τρόπου.

Με έκλεισε στο υπόγειο για να κάνει ό,τι έκανε. Ήμουν πολύ φοβισμένη. Ένιωσα ντροπή, εξαθλίωση, ταπείνωση. Με χτυπούσε και μου τραβούσε τα μαλλιά. Με είχε ώρα ακινητοποιημένη» ανέφερε η παθούσα και περιέγραψε τον βιασμό της ενώ επισήμανε ότι έξω από την πόρτα του διαμερίσματος παρέμενε ένας σκύλος-ράτσας πιτ- μπουλ του κατηγορούμενου. «Πήρε όλες τις  φωτογραφίες από το κινητό μου για να αποδείξει ότι όλα έγιναν με συναίνεση και ότι είμαστε ζευγάρι. Κάλεσε και τον πρώην σύζυγο» ανέφερε η 45χρονη παθούσα.

Κατά την απολογία του, ο 49χρονος, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε τα εξής: «Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και ήρθε να τη φιλοξενήσω. Μου έλεγε “πως είναι έτσι το σπίτι σου; Τι κινητό είναι αυτό που έχεις; Τι είναι αυτά; Εγώ περίμενα αλλά”. Είχα συναισθήματα στην αρχή γι’ αυτήν. Μετά κατάλαβα… Έβγαλε τα προφυλακτικά.  Πήγαμε στο δωμάτιο και ξεκινήσαμε κανονικά. Ότι έγινε στο σπίτι έγινε με τη θέληση της. Δεν την ακούμπησα, ούτε γρατζουνιά δεν της έκανα. Έβγαλα τον σκύλο έξω».

Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. «Αναπτύχθηκε μια φιλική,  σχέση εμπιστοσύνης ύστερα από 1,5 χρόνο συνομιλιών στο Facebook. Η παθούσα αποφάσισε να τον συναντήσει αλλά σοκαρίστηκε με την εικόνα του κατηγορούμενου και της οικίας του -  ζούσε σε μια ρυπαρή κατάσταση. Είχε το  σκύλο δεμένο στην πόρτα.  Δεν σημαίνει ότι έδωσε καμία συναίνεση. Ήταν υπό το κράτος φόβου και πανικού. Έζησε ένα θρίλερ. Ένιωθε ενοχές γιατί πήγε να τον συναντήσει. Δεν είχε συναινέσει ποτέ στο να βιαστεί. Με χρήση σωματικής βίας την κράτησε στο σπίτι απο τις 7 το πρωί έως τις 10 της επόμενης μέρας», ανέφερε, μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός.

Πηγή: grtimes.gr