Θεσσαλονίκη: Θετικά νέα για την 4χρονη που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ μετά από δάγκωμα φιδιού

Το κοριτσακι δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται

Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για το 4χρονο κοριτσάκι, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από δάγκωμα φιδιού στο Ελευθεροχώρι του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση της ΕΡΤ, το κοριτσάκι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, νοσηλευόμενο στην παιδιατρική ΜΕΘ και δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού, όταν ξαφνικά μέσα από τα χόρτα «ξεπήδησε» ένα φίδι, που διαπιστώθηκε ότι ήταν οχιά, και δάγκωσε τη μικρή στο χέρι.

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού που το μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και η μικρή παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική του «Αχιλλοπούλειου» για παρακολούθηση.

Αρχικά, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική κλινική.

Ωστόσο το παιδί όπως ανέφερε η ΕΡΤ, παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί της χορηγήθηκε και δεύτερη δόση αντιοφικού στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Πηγή: skai.gr