Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την κινηματογραφική ληστεία στο Κορδελιό – Είχαν μπουκάρει με φορτηγό σε κοσμηματοπωλείο

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό κατά συναυτουργία, υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ατόμων που εμπλέκονται στην κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Κορδελιού τον Απρίλιο του 2020 προχώρησαν αστυνομικοί Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής έρευνας.

Πρόκειται για Ρομά ηλικίας 31 και 27 ετών (σήμερα), μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, αφού συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη ομάδα με συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, τον Απρίλιο του 2020 προχώρησαν σε κλοπή φορτηγού οχήματος και επιβατικού αυτοκινήτου από τις περιοχές Καλαμαριάς και Ευόσμου αντίστοιχα, με τη χρήση των οποίων διέπραξαν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Κορδελιού, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πραγματοποίησαν οπισθοπορεία με το φορτηγό αυτοκίνητο και μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος προσκρούοντας στην πλευρική βιτρίνα.

Αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος δύο περιοίκων που πήγαν στο σημείο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τα κλεμμένα οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό τους, προέβησαν σε εμπρησμό του επιβατικού αυτοκινήτου, ενώ έτερο όχημα (φορτηγό) είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Κορδελιού. Περαιτέρω, γίνεται μνεία ότι οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για περίπτωση ένοπλης ληστείας και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό κατά συναυτουργία, υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr