Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Shandong Agricultural University συζητούν για κοινό πρόγραμμα σπουδών

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε το 2021 Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας με το πανεπιστήμιο από την Κίνα

Την από κοινού οργάνωση ενός προπτυχιακού αγγλόφωνου προγράμματος σπουδών, το οποίο θα απευθύνεται σε Κινέζους φοιτητές, επεξεργάζονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο της Κίνας Shandong Agricultural University (SDAU).

Η προοπτική εξετάστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πενταμελής αντιπροσωπεία του SDAU, με επικεφαλής τον πρόεδρο του, καθηγητή Xu Jianbo, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθ. Δημήτρη Κωβαίο.

Συζητήθηκε συγκεκριμένα η δυνατότητα συμμετοχής στο αγγλόφωνο κοινό πρόγραμμα καθηγητών του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Από την πλευρά του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, ο Αντιπρόεδρος καθηγητής Πανταζής Γεωργίου και ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Θωμάς Κωτσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει υπογράψει Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας με το Shandong Agricultural University, το 2021. Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ανταλλαγές καθηγητών και ερευνητών, καθώς και ερευνητικές συνεργασίες.

Το Shandong Agricultural University ιδρύθηκε το 1906 και έχει μία μακρά ιστορία 117 ετών. Σήμερα, στο SDAU σπουδάζουν 38.967 προπτυχιακοί φοιτητές και 5.579 μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ