Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη μετά την έκρηξη κρουσμάτων- Δε θα μπει «απαγορευτικό» λέει ο Πλεύρης

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων όσο και λόγω της αυξανομένης πίεσης στο υγειονομικό σύστημα.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εντός της ημέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες, στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 449 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 202 - ποσοστο 81,5% - είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 51 ανεμβολίαστοι ασθενείς και 2 εμβολιασμένοι, ενώ και οι 22 ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου είναι στο συνολό τους ανεμβολίαστοι.

Η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας είναι κάτω του 50%.

Πάντως, προληπτική χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξή του στο Bluesky διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα να μπουν περιοριστικά μέτρα ή απαγορευτικό στη Θεσσαλονίκη. «Πάμε για να προλάβουμε την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση και πρόσθεσε ότι εάν δεν εμβολιαστουν δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πανδημία να εξελιχθεί και σε πανδημία των παιδιών και επιβεβαίωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν κλίνες για παδιά στον ιδιωτικό τομέα.
 

Πηγή: skai.gr