Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη με…αποκριάτικο δρώμενο (βίντεο)

Πλήθος εκπαιδευτικών με την υποστήριξη φοιτητών, εργαζομένων στον πολιτισμό και καλλιτεχνών, διαδηλώνουν κατά της αξιολόγησης 

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με εκπαιδευτικούς να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, τονίζοντας την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο περί αξιολόγησής.

Λίγο μετά τις 11:00 π.μ. πλήθος εκπαιδευτικών και με την υποστήριξη φοιτητών, εργαζομένων στον πολιτισμό και καλλιτεχνών συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου μια ομάδα εκπαιδευτικών δημιούργησε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο -λόγω των Αποκριών-, με τους ίδιους να τοποθετούν στο πρόσωπο τους μάσκες με τα προσωπεία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του τέως υπουργού, Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Παράλληλα, αυτή την ώρα λαμβάνει χώρα πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους εκπαιδευτικούς να φωνάζουν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και ιδίως του υπουργείου Παιδείας.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Εγνατία στο ρεύμα προς τα δυτικά και θα κατευθυνθούν μέσω της Ίωνος Δραγούμη στο ΥΜΑΘ. Στη συνέχεια θα συνεχίσουν στην οδό Αγίου Δημητρίου και από την Εθνικής Αμύνης θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: grtimes.gr