Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (PIC+VID)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, έκαναν άτομα τα οποία είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας και της ορθοδοξίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία.

Εν συνεχεία, επεισόδια έλαβαν χώρα μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη “μάχη” μπήκε και η αύρα ρίψεως νερού της ΕΛΑΣ.

Play Video
Χιλιάδες άτομα πήραν θέση μπροστά από τον φραγμό που είχαν στήσει οι Αστυνομικές δυνάμεις.

Μερίδα ατόμων άναψε πυρσούς και φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, αλλά και κατά των δημοσιογράφων. Τα άτομα φέρονται να προκάλεσαν και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ είχε στήσει από νωρίς φραγμούς ούτως ώστε οι διαδηλώσεις που θα γίνουν απόψε να μη φτάσουν στο Συνεδριακό Κέντρο “Βελλίδειο” όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 η ομιλία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ από αέρος αναμένεται – όπως και χθες – να συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drone.

Υπογραμμίζεται, ότι στις 18.00 υπήρχε κάλεσμα από τον Ηλία Κασιδιαρη για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, στην οποία θα μιλήσει μέσω διαδικτύου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Την ίδια ώρα, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μπροστά και γύρω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: GR TIMES

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ: GR TIMES