Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε ο 62χρονος που προπηλάκισε δημοτικούς αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές 

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται το επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» έναν 62χρονο που διαπληκτίστηκε με δημοτικούς αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη, επειδή του «έκοψαν» κλήση για παράνομη στάθμευση, ενώ αποχωρώντας από το σημείο κατηγορείται ότι πάτησε με το όχημά του έναν εκ των παριστάμενων δημοτικών αστυνομικών, με συνέπεια να τον τραυματίσει ελαφρώς.

Ο 62χρονος συνελήφθη κατόπιν έγκλησης που υποβλήθηκε εις βάρος του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τού απήγγειλε κατηγορίες, ορίζοντας ρητή δικάσιμο -ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης- για τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου τρεις υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, πραγματοποιούσαν ελέγχους για παράνομη στάθμευση οχημάτων. Μεταξύ των οχημάτων στα οποία βεβαιώθηκαν πρόστιμα ήταν αυτό του 62χρονου. Ο τελευταίος εμφανίσθηκε λίγη ώρα αφότου «κόπηκε» η κλήση, διαμαρτυρόμενος στους τρεις δημοτικούς αστυνομικούς γιατί δεν περίμεναν να έρθουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να τα απομακρύνουν πριν τα «γράψουν».

 «Πάρε την κλήση και πήγαινε να τη σβήσεις»

Η δημοτική αστυνομικός που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, όπως κατέθεσε η ίδια στην Αστυνομία, τού είπε ότι «δεν είμαστε ποχρεωμένοι να ειδοποιούμε πριν βεβαιώσουμε παραβάσεις».

 Τότε ο 62χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, ζήτησε από την 51 ετών υπάλληλο να πάρει την κλήση και να πάει να τη σβήσει. «Προσπάθησε να τη βάλει μέσα στο μπουφάν μου ή να τη στερεώσει στη δίκυκλη μηχανή της Υπηρεσίας μας», ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπάλληλος, καλώντας τον οδηγό να απευθυνθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβάλει γραπτώς ένσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια ο 62χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, εξυβρίζοντάς την και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες εναντίον της, ενώ φεύγοντας από το σημείο «έπεσε εσκεμμένα πάνω στο συνάδελφό μου, τον πάτησε με τη ρόδα του αυτοκινήτου στο δεξί πόδι και τον τραυμάτισε».

Τι υποστηρίζει ο 62χρονος

Τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο παρουσίασε, από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος οδηγός, καταθέτοντας στην Αστυνομία. Κατά πληροφορίες, χαρακτήρισε ψευδή τα περί εξύβρισης και άσεμνων χειρονομιών, όπως επίσης ότι πάτησε το πόδι του δημοτικού αστυνομικού, τονίζοντας πως ουδέποτε έπραξε κάτι τέτοιο.

Ανέφερε δε, ότι επειδή πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας επιχείρησε -όπως είπε- για λόγους ανωτέρας βίας να φύγει, καταγγέλλοντας τον δημοτικό αστυνομικό (τον οποίο κατηγορείται ότι πάτησε) πως τον εμπόδισε διά της βίας και τού μίλησε απαξιωτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ