Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί, φωτιές και χημικά έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας (Φωτογραφίες, βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πυροβολούσαν με καραμπίνες - Η κυκλοφορία στην οδό Πόντου έχει διακοπεί

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά που συγκεντρώθηκαν στην οδό Πόντου και αστυνομικών δυνάμεων. Λίγο μετά τις 16:30 Ρομά, έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, σκουπίδια και ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα.

 
Παράλληλα, νεαροί Ρομά επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα πλησίον ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Πόντου. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
 
Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πυροβόλισαν στον αέρα. 
 
 

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο έσβησαν τις φωτιές που είχαν ανάψει στην οδό Πόντου και προχώρησαν σε αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Ο νέος γύρος έντασης έρχεται λίγες ώρες μετά την απολογία του αστυνομικού και την απόφαση για κατ'οίκον περιορισμό του.

Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αστυνομικού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ομάδες Ρομά που φώναζαν συνθήματα ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθώς οι Ρομά έκαψαν χαρτονομίσματα θέλοντας όπως λένε να δείξουν την ανύπαρκτη αξία των χρημάτων μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαμπάνη, οι γονείς του 16χρονου«δε δέχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση» να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός, έως ότου το δικαστικό συμβούλιο κρίνει οριστικά για την προφυλάκισή του ή μη. 

Πηγή: skai.gr