Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Συμπλοκή με πυροβολισμούς και έναν τραυματία σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης...

Αστυνομικοί της ασφάλειας που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν κάλυκες από πιστόλι ενώ εντόπισαν και κηλίδες αίματος.

Στους αστυνομικούς δόθηκε περιγραφή των δραστών ,οι οποίοι όπως είπαν μάρτυρες πιθανότατα ήταν αλλοδαποί, και ήδη διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Τη φύλαξη των ΑΕΙ από ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας, όπου με την κατάλληλη εκπαίδευση θα προστατεύουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη δημόσια περιουσία, τον ορισμό ενός συνδέσμου από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, τη δυνατότητα εισόδου στα κτίρια, κατά τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα, μόνο με τη χρήση φοιτητικής ταυτότητας και τη δημιουργία γραμμής επικοινωνίας σε καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου, ώστε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια, προτείνει από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Τα τέσσερα παραπάνω σημεία αποτελούν την ολοκληρωμένη πρότασή του για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε την πρότασή του στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Περικλή Μήτκα, και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, καθώς και με τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

"Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και η Δημοκρατία, δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο από το αίτημα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αντιθέτως, αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτοί που έβλεπαν τα Πανεπιστήμια ως χώρο επαναστατικής γυμναστικής. Εμείς θέλουμε τα πανεπιστήμια πεδίο γνώσης και αριστείας και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανθίσουν ξανά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαμιμίκος.

Σε ερώτηση αν η εν λόγω πρόταση είναι για άμεση εφαρμογή απάντησε: "Τα συζητάμε και στο προσεχές διάστημα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, έτσι ώστε να τις δει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι μέσα από μια διαβούλευση σύντομη, αλλά και ουσιαστική, θα πρέπει να δοθούν λύσεις".
Πηγή: skai.gr