Προφυλακιστέα η 36χρονη που συνελήφθη για εμπλοκή της στην απάτη με τον «Γιατρό της Υεμένης»

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 36χρονη που συνελήφθη κατηγορούμενη για την πρωτοφανή απάτη που φέρεται να έστησε με δύο άγνωστα άτομα σε βάρος 43χρονης πρώην συναδέλφισσάς της, από την οποία απέσπασαν 130.000 ευρώ, "τάζοντας" της έρωτα με έναν ανύπαρκτο Αμερικανό γιατρό που δήθεν υπηρετούσε στην Υεμένη.

Η αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενη αρνήθηκε τις εις βάρος της κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όλες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έπεσε θύμα "πλεκτάνης". Δεν έπεισε όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κι αφού προηγήθηκε καταγγελία της 43χρονης. Η 36χρονη συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, όταν συναντήθηκε με την παθούσα για να παραλάβει 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ύψος της απάτης ανέρχεται σε 130.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων η καταγγέλλουσα το κατέθεσε σε ανταλλακτήριο bitcoin.

Πηγή: skai.gr