Έκκληση προέδρου Ρομά: Να αποδοθεί Δικαιοσύνη μέσω των νόμων

Ο πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος και συγγενής του 16χρονου Μάκης Μπόντης, απηύθυνε και έκκληση στην αστυνομία για διακριτική παρουσία

Συγκλονισμένος από τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη δηλώνει ο πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος και συγγενής του Κώστα, Μάκης Μπόντης.

«Το παιδί έφυγε άδικα. Να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως αποδίδεται ίση για όλους. Η δικαιοσύνη είναι νόμοι, δεν είναι πρόσωπα», είπε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο αν θα συγκεντρωθούν έξω από το νοσοκομείο αλλά και στην κηδεία φίλοι και συγγενείς, είπε πως θα μαζευτούν πάρα πολλοί, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση να γίνουν επεισόδια. «Οι κόσμος θα έλθει για το παιδί», σημείωσε, ενώ απηύθυνε έκκληση στην αστυνομία να έχει διακριτική παρουσία.

«Αυτές τις ώρες πρέπει όλοι να αντέξουμε και αυτό θα είναι το κέρδος. Γνωρίζαμε ότι θα πέθαινε το παιδί που υποστηριζόταν μηχανικά. Αν αποσυνδεόταν από τα μηχανήματα θα κατέληγε. Περιμέναμε ένα θαύμα. Εφόσον δεν έγινε, ζητούμε από τη δικαιοσύνη να μπορέσει να απαλύνει τον πόνο όλων έτσι ώστε να μην γίνονται τέτοια ατυχήματα και αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά», κατέληξε ο κ. Μπόντης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 16χρονου καταστήματα και επιχειρήσεις στην οδό Πόντου έσπευσαν να κλείσουν υπό το φόβο νέων επεισοδίων οργής στην περιοχή.

Πηγή: voria.gr