Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις τελετές με εξορκισμούς στην Αριστοτέλους

Θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η διοργάνωση ανοιχτής θρησκευτικής εκδήλωσης από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» πριν από λίγες μέρες στην πλατεία δικαστηρίων.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Τι συνέβη

Δύο κυριακάτικα βράδια, το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους. Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών».

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Voria, συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ