Κλείσιμο

Οθωμανικό πηγάδι του 1900 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης – Τρύπα στο δρόμο το έφερε στο φως

Aρχαιολόγος, με τη χρήση κάμερας, διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται το 1900.

Πηγάδι τεσσάρων μέτρων χρονολογίας του 1900 εντοπίστηκε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, μετά από καθίζηση του οδοστρώματος!

Σήμερα το πρωί οδηγοί παρατήρησαν μια μεγάλη τρύπα στην Εγνατία και ειδοποίησαν αμέσως την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του δήμου ώστε να επιληφθεί της κατάστασης.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο παρουσία και του αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία με ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψε ζήτημα στην αρμοδιότητα των εν λόγω υπηρεσιών. Έτσι, σύμφωνα με το Thesstoday, στο σημείο έσπευσε και αρχαιολόγος, ο οποίος με κάμερα που τοποθέτησε διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται το 1900, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό καθεστώς τουρκοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Θεσσαλονίκης με έξι κυβικά αμμοχάλικο κάλυψε την τρύπα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να τοποθετηθεί μια μεταλλική πλάκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καλύψουν την τρύπα με πίσσα.

Δείτε φωτογραφίες:

Οθωμανικό πηγάδι

Τρύπα στην Εγνατία

Τρύπα στην Εγνατία

Πηγή: thesstoday