Θεσσαλονίκη: Τη θλίψη του στην οικογένεια της 8χρονης εξέφρασε ο αντιδήμαρχος για το ατύχημα στην παιδική χαρά

Τη βαθιά του θλίψη και τη συμπαράσταση του στην οικογένεια της 8χρονης, εξέφρασε με γραπτή δήλωση του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, αναφερόμενος στο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά της νέας παραλίας και είχε ως συνέπεια, να τραυματιστεί σοβαρά η ανήλικη στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού, ενώ έκανε τσουλήθρα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες, σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού», ανέφερε ο κ. Εφραίμ Κυριζίδης και σημείωσε πως, «η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Όπως ο ίδιος επισήμανε, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της», ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στην παιδική χαρά, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη. Τότε που ακρωτηριάστηκε το μικρό δάχτυλο της κόρης του, όταν πιάστηκε στην τσουλήθρα που έκανε.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας. «Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους», είπε.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού

Την ίδια ώρα η μητέρα επιθυμεί την ποινική δίωξη για το ατύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η ανήλικη να χάσει το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού καθώς τσουλούσε στην επιφάνεια της τσουλήθρας.

Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδίας, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ