Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό 16χρονου – Ένταση τα ξημερώματα σε Συμμαχική και Εγνατία Οδό

Τεταμένη ατμόσφαιρα έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ανήλικος- Έκκληση των γιατρών να σταματήσουν τα επεισόδια  

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Από τις 02.30 μέχρι τις 04.30, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται για τα ίδια άτομα, έκλεισε η Εγνατία Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα μετά τα διόδια Ωραιοκάστρου καίγοντας λάστιχα στο οδόστρωμα. Η Τροχαία πραγματοποιούσε εκτροπές για να διευκολύνει την κυκλοφορία.

Στις 03.40 στην Εγνατία Οδό στο ύψος των Υψωμάτων 40 νεαροί ακινητοποίησαν φορτηγό και διαπληκτίστηκαν με τον οδηγό και προκάλεσαν φθορές στο όχημα.

Ανησυχία για επέκταση των επεισοδίων

Έντονη είναι η ανησυχία για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό. 

Θεσσαλονίκη

Στην κατεύθυνση αυτή στις 8.30 το πρωί σήμερα, εκπρόσωπος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο νεαρός Ρομά, θα απευθύνει έκκληση σε όλους να σεβαστούν στο νοσοκομείο και να μην το μετατρέψουν σε πεδίο μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ