Θεσσαλονίκη: Νεαρός έστηνε καρτέρι έξω από εκκλησίες και λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες

Μέσα σε δύο χρόνια είχε κάνει 29 ληστείες, έξω από εκκλησίες καθώς και σε λαϊκές αγορές

Επάγγελμα έκανε τις ληστείες σε ηλικιωμένες γυναίκες ένας 26χρονος άνδρας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ο οποίος παραμόνευε συστηματικά έξω από εκκλησίες και λαϊκές αγορές στην περιοχή της Χαριλάου και της Κάτω Τούμπας και λήστευε ανυποψίαστα θύματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως κατάφεραν έπειτα από μεθοδική έρευνα να προβούν στην ταυτοποίηση ατόμου το οποίο εμπλέκεται σε πληθώρα ληστειών σε βάρος πεζών ηλικιωμένων γυναικών. 

Πρόκειται για έναν 26χρονο από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος του 7ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (29) περιπτώσεις ληστειών δρόμου.

Ειδικότερα, ο 26χρονος από τον Ιούνιο του 2020, κινούμενος στις περιοχές της Χαριλάου και της Κάτω Τούμπας, εντόπιζε ηλικιωμένες γυναίκες που είτε μετέβαιναν είτε επέστρεφαν από εκκλησίες και από λαϊκές αγορές και όταν αυτές βρίσκονταν σε μη πολυσύχναστους δρόμους, τις προσέγγιζε με ταχύτητα και τις απωθούσε βίαια από πίσω με αποτέλεσμα την πτώση των θυμάτων στο έδαφος και την αφαίρεση από αυτές προσωπικών τους αντικειμένων.

Ο ανωτέρω αφαίρεσε από τα θύματά του συνολικά  το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, χρυσαφικά και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς και προσωπικά τους έγγραφα ενώ στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή του Φαλήρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων καθώς και είδη ρουχισμού τα οποία ο δράστης φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.   

Πηγή: thestival.gr